Gin aus Tirol

Macho Destillerie, Nauders, Tirol, Österreich

Seitsemän tirolilaista gin-mitalia aiheutti sensaation World Spirits Awards 2020 -palkinnossa

2020-06-29


Kuka olisi uskonut sen? Gini-linnoitukset ympäri maailmaa eivät näytä olevan Alankomaat. Gin Tonic Gin on "herrasmies", jonka on kehittänyt Dr. Franciscus Sylvius keksittiin. Ei ole edes Iso-Britanniaa. Siellä häntä johti kuningas William III. Orange-Nassaun edessä on gin, jonka hänen hollantilainen perhe sai 1700-luvun lopulla. Ei, siellä on pieni Tiroli, joka näyttää maailmalle, mikä tekee todellisesta ginistä niin erikoisen.

Yleisten ainesosien, kuten viljojen tai melassin, lisäksi on tietysti katajamarjoja ja mausteita. Piilotetut aineosat ja monet tekniikat sisältävät myös paljon luovuutta. Kulta! Kulta! Kulta! Ainakin World Spirits Awards 2020 (WSA) -tapahtumassa seitsemän tirolilaista gin-valmistajaa puhui seitsemän kertaa.
Kataja kuluu kolminkertaista gin-kultaa

Varsinkin Wacholderbär GmbH voitti kolme kultamitalia Tirolin sommelier Christian Auerin perustamalla kolmikolla. Eglsissä toiminut Eagles Future Distillery voitti kaksi kultamitalia, joista yksi sai korkeimman arvosanan Tirolissa. Peter Kronbichler Walchsee-alueelta ja Erber Brixen im Thalesta (Tirolin vanhin huipputilaviini vuodesta 1651) ja kaksi Tirolin ala-alueen ginin tuottajaa saivat molemmat kultapalkinnon. Kultapalkinto myönnettiin yhteensä 49 giinille ympäri maailmaa. Heistä 18 on kotoisin Itävallasta. Heistä seitsemän on peräisin Tirolista.

Yksinkertaisesti paras henki

World Spirits Awards 2020 -kilpailuun osallistui 107 ”tislattua alkoholijuomaa” 490 alkoholijuomasta 25 maasta. Tuotevalikoima ulottuu sikaritisleistä giniin, viskiin, rommiin alkoholijuomiin ja 100% tisleeseen. Monen vuoden koulutuksen ja kokemuksen saanut kansainvälinen viininmaistajalautakunta voi varmistaa objektiivisen arvioinnin. Palkinto heijastaa polttimen työtä ja täydellisen tuotteen tunnustamista. Motton "Erinomaisuus" mukaan vain parhaat tuotteet voidaan jättää arviointiin.