Gin aus Tirol

Macho Destillerie, Nauders, Tirol, Österreich

Sedam zlatnih medalja s tirolskog džina izazvalo je senzaciju na dodjeli World Spirits Awards 2020

2020-06-25


Ko bi to pomislio? Čini se da uporišta džina širom svijeta nisu Holandija. Gin Tonic Gin je "gospodin" koji je razvio Dr. Izumljen je Franciscus Silvius. Nema čak ni Velike Britanije. Tamo ga je predvodio kralj Vilijam III. Ispred Orange-Nassaua je džin koji je primila njegova holandska porodica krajem 17. vijeka. Ne, postoji mali Tirol koji svetu pokazuje šta pravi džin čini tako posebnim.

Pored uobičajenih sastojaka kao što su žitarice ili melasa, tu su i bobice borovica i začini. Skriveni sastojci i mnoge tehnike takođe imaju puno kreativnosti. Zlato! Zlato! Zlato! Barem na World Wirits Awards 2020 (WSA) sedam tirolskih proizvođača gina govorilo je sedam puta.
Juniper nosi trostruko džinovsko zlato

Wacholderbär GmbH je posebno osvojio tri zlatne medalje kreiranjem gina u triou tirolskog sommeliera Christiana Auer-a. Buduća destilacija Eagles u Eglsima osvojila je dvije zlatne medalje, uključujući i onu s najvišom ocjenom u Tirolu. Peter Kronbichler iz Walchsee-a i Erber iz Brixen im Thale-a (najstarija vinarija vrhunskog tipa u Tirolu od 1651.) i dva proizvođača dina iz tirolske nizine nagrađena su Zlatnom nagradom. Ukupno 49 džina iz cijelog svijeta dobilo je Zlatnu nagradu. Njih 18 dolazi iz Austrije. Njih sedam dolazi iz Tirola.

Jednostavno najbolji duh

107 „destiliranih duhova“ iz 490 alkoholnih pića iz 25 zemalja učestvovalo je u „World Spirits Awards 2020“. Paleta proizvoda širi se od destilata od cigara do džina, viskija, ruma do alkoholnih pića i 100% destilata. Objektivna procjena može osigurati međunarodni žiri za degustaciju vina s višegodišnjim usavršavanjem i iskustvom. Nagrada odražava rad plamenika i prepoznavanje savršenog proizvoda. Prema motu "Izvrsnost", samo se najbolji proizvodi mogu prijaviti na ocjenu.