Gin aus Tirol

Macho Destillerie, Nauders, Tirol, Österreich

London Dry Gin

2020-05-11


A London Dry Gin vitathatatlanul a legismertebb és legnépszerűbb fajta gin. Még ha a neve is sugallja, a London Dry Gin nem Londonban készül, hanem csak ott származik. Az összes többi ginfajtához képest a London Dry Gin szintén a legszigorúbb termelési követelményeknek megfelelő fajta.

A legnagyobb különbség a száraz ginhez képest a tisztasági követelmény, amelyet az itt törvény ír elő, hogy egy gin a London Dry-nek nevezhető. A desztilláció során nem adhatók mesterséges aromák. Ezenkívül a London Dry Ginnek szinte mindig nagyon jellegzetes borókajegye van.

Ezenkívül a felhasznált etil-alkoholnak mezőgazdasági eredetűnek és legalább 95% tiszta alkoholtartalmúnak kell lennie. Egy másik különbség a száraz ginhez képest a gin ízesítése. A londoni száraz gin használatával a növényi anyagokat csak a desztillációs folyamat kezdetén szabad gyűjteni, míg száraz ginnel bármikor hozzáadhatják.

A londoni száraz gin íze

Példák a londoni száraz ginre: Tanqueray, Bombay Sapphire és Elephant Gin

A száraz ginhez hasonlóan a boróka is kulcsszerepet játszik a londoni száraz ginben. A London Dry Gin karakterét a növényi anyagok hozzáadásával kapja meg, amelyek a gyümölcsös citrusféléktől a fűszeres gyógynövényekig terjedhetnek. Minden gyártónak itt van saját receptje, ezért nehéz meghatározni a klasszikus ízét.

Ha olyan klasszikusokat tekintünk, mint például a Bombay Sapphire, a Tanqueray vagy a Gordon's Gin, akkor az aromát főként a növényzet, például a citrusfélék, az angelica gyökér, a koriander vagy a koboldpaprika határozza meg.

Sok fiatalabb gin egyre inkább egzotikus növényzetre támaszkodik, mint például az Elefánt gin, amelyet almával, afrikai féreggel, baobab gyümölcsökkel, buchu levelekkel, oroszlánfarkal, cassia kéreggel, ördög karommal és szegfűbors bogyókkal ízesítenek. Egy jó példa erre az 5 kontinens London Dry Gin, amely többek között ausztrál eukaliptusz, amerikai mate és ausztrál kaktusz alapú.

London Dry Gin gyártása

A London Dry Gin gyártására szigorú iránymutatások vonatkoznak. Csak azok, akik ezekkel találkoznak, a ginjét "London Dry Gin" -nek hívhatják:

Az etil-alkohol többszörös desztillációja, mint a száraz vagy desztillált gin esetében.
Mezőgazdasági eredetű etil-alkohol felhasználása
A kész ginnek alkoholtartalmának legalább 37,5 térfogatszázaléknak kell lennie
A növényi készítményeket csak a lepárlás elején adták hozzá
Nincs mesterséges adalékanyag és cukor

A gin ízesítése különféle módon történhet, és ez a gyártó preferenciáinak felel meg. Függetlenül attól, hogy a maceráció, a perkluláció vagy az emésztés nem fontos-e a London Dry Gin elnevezéshez.