Gin aus Tirol

Macho Destillerie, Nauders, Tirol, Österreich

London Dry Gin

2020-05-02


London Dry Gin este, probabil, cea mai cunoscută și mai populară varietate de gin. Chiar dacă numele sugerează, London Dry Gin nu este făcut la Londra, ci își are doar originea acolo. Față de toate celelalte soiuri de gin, London Dry Gin este și soiul cu cele mai stricte cerințe în ceea ce privește producția.

Cea mai mare diferență față de ginul uscat este necesitatea purității, care este prevăzută de lege aici, astfel încât un gin poate fi numit London Dry. Nu se pot adăuga arome artificiale în timpul distilării. În plus, Ginul uscat din Londra are aproape întotdeauna o notă de ienupăr foarte distinctivă.

În plus, alcoolul etilic utilizat trebuie să aibă o origine agricolă și un conținut de alcool pur de cel puțin 95%. O altă diferență față de ginul uscat este aromatizarea ginului. Cu un London Gin uscat, botanicele pot fi adăugate numai colectate la începutul procesului de distilare, în timp ce pot fi adăugate cu un Gin uscat în orice moment.

Profilul gustos al unui gin de la Londra uscată

Exemple de Gin uscat din Londra: Tanqueray, Bombay Sapphire și Elephant Gin

Ca și în cazul ginului uscat, ienupărul joacă, de asemenea, un rol cheie în ginul uscat din Londra. Ginul uscat din Londra își capătă caracterul de la adăugarea de botanice, care pot varia de la fructe citrice fructate la ierburi picante. Fiecare producător are propria rețetă aici, motiv pentru care este dificil să definești un gust clasic.

Dacă te uiți la clasici precum Sapay Bombay, Tanqueray sau Ginul lui Gordon, în principal sunt cele botanice precum citricele, rădăcina angelică, coriandrul sau ardeiul cubuleț care determină aroma.

Multe dintre ginsele mai tinere se bazează tot mai mult pe botanice exotice, cum ar fi Ginul Elefantului, care a fost aromatizat cu mere, pelin african, fructe de baobab, frunze de buchu, coadă de leu, scoarță de casia, gheara diavolului și fructe de pădure. Un alt exemplu bun este Ginul uscat de pe 5 continente, care se bazează pe eucalipt australian, mate americane și cactus australian, printre altele.

Producția ginului uscat din Londra

Producția London Gin Dry este supusă unor linii directoare stricte. Doar cei care se întâlnesc cu aceștia își pot numi ginul un „London Dry Gin”:

Distilare multiplă a alcoolului etilic, cum este cazul ginului uscat sau distilat.
Utilizarea alcoolului etilic de origine agricolă
Ginul finit trebuie să aibă un conținut de alcool de cel puțin 37,5% în alcool
Botanicalele au fost adăugate doar la începutul distilării
Fără aditivi artificiali și zahăr

Aromarea ginului se poate face în diferite moduri și este în funcție de preferințele producătorului. Indiferent dacă macerarea, perculația sau digestia nu sunt importante pentru desemnare ca London Dry Gin.