Gin aus Tirol

Macho Destillerie, Nauders, Tirol, Österreich

London Dry Gin

2020-04-29


London Dry Gin er uten tvil den mest kjente og mest populære varianten av gin. Selv om navnet antyder, er London Dry Gin ikke laget i London, men har bare sitt opphav der. Sammenlignet med alle andre ginvarianter, er London Dry Gin også den sorten med de strengeste krav når det gjelder produksjon.

Den største forskjellen til tørr gin er renhetskravet, som er foreskrevet i lov her, slik at en gin kan kalles London Dry. Ingen kunstige smaker kan tilsettes under destillasjonen. I tillegg har London Dry Gin nesten alltid en veldig særegen einernot.

I tillegg må den anvendte etylalkoholen ha et landbruket og et rent alkoholinnhold på minst 95%. En annen forskjell til tørr gin er smakens smak. Med en London Dry Gin, kan botanikken bare tilsettes samlet i begynnelsen av destillasjonsprosessen, mens de kan tilsettes med en Dry Gin når som helst.

Smaksprofil av en London Dry Gin

Eksempler på London Dry Gin: Tanqueray, Bombay Sapphire & Elephant Gin

Som med tørr gin, spiller einer også en nøkkelrolle i London dry gin. London Dry Gin får sin karakter fra tilsetningen av botaniske produkter, som kan variere fra fruktige sitrusfrukter til krydret urter. Hver produsent har sin egen oppskrift her, og det er derfor det er vanskelig å definere en klassisk smak.

Hvis du ser på klassikere som Bombay Sapphire, Tanqueray eller Gordon's Gin, er det hovedsakelig botaniske stoffer som sitrus, angelica root, koriander eller kubberpepper som bestemmer aromaen.

Mange av de yngre ginene stoler stadig mer på eksotiske botaniske stoffer som Elephant Gin, som har blitt smaksatt med eple, afrikansk malurt, baobabfrukt, buchu-blader, løvehale, kassiabark, djevelens klør og krydderbær. Et annet godt eksempel er de fem kontinentene London Dry Gin, som er basert på blant annet australsk eukalyptus, amerikansk makker og australsk kaktus.

Produksjon av London Dry Gin

Produksjonen av London Dry Gin er underlagt strenge retningslinjer. Bare de som møter disse kan kalle ginen sin en "London Dry Gin":

Flere destillasjoner av etylalkoholen, som tilfellet er med tørr eller destillert gin.
Bruk av etylalkohol av landbruks opprinnelse
Den ferdige gin må ha et alkoholinnhold på minst 37,5% alkoholvolum
Botanicals bare lagt på begynnelsen av destillasjonen
Ingen kunstige tilsetningsstoffer og sukker

Aromaen til gin kan gjøres på forskjellige måter og er opp til produsentens preferanser. Enten maserering, perkulering eller fordøyelse er ikke viktig for betegnelsen som London Dry Gin.