Gin aus Tirol

Macho Destillerie, Nauders, Tirol, Österreich

Lontoon kuiva gini

2020-04-18


Lontoon kuivagini on kiistatta tunnetuin ja suosituin ginin lajike. Vaikka nimi viittaa, London Dry Gin -valmistetta ei valmisteta Lontoossa, vaan sen alkuperä on vain siellä. Verrattuna kaikkiin muihin gin-lajikkeisiin, London Dry Gin on myös lajike, jolla on tuotannon kannalta tiukat vaatimukset.

Suurin ero kuivaan giniin on puhtausvaatimuksesta, joka on tässä laissa määrätty, jotta giniä voidaan kutsua London Dry -nimeksi. Tislauksen aikana ei saa lisätä keinotekoisia aromeja. Lisäksi London Dry Ginillä on melkein aina erittäin erottuva katajakoriste.

Lisäksi käytetyn etyylialkoholin on oltava maatalousperäistä ja puhtaan alkoholipitoisuuden vähintään 95%. Toinen ero kuivaan giniin on ginin maku. Lontoon kuivajynnillä kasvitieteellisiä aineita voidaan lisätä vain tislausprosessin alussa, kun taas niitä voidaan lisätä kuivajyvällä milloin tahansa.

Lontoon kuivatun ginin makuprofiili

Esimerkkejä Lontoon kuivasta ginistä: Tanqueray, Bombay Sapphire & Elephant Gin

Kuten kuivan ginin kanssa, katajalla on myös avainasemassa Lontoon kuivassa ginissä. London Dry Gin saa luonteensa lisäämällä kasvitieteellisiä aineita, jotka voivat vaihdella hedelmäisistä sitrushedelmistä mausteisiin yrtteihin. Jokaisella valmistajalla on täällä oma resepti, minkä vuoksi klassista makua on vaikea määritellä.

Jos tarkastellaan klassikoita, kuten Bombay Sapphire, Tanqueray tai Gordon's Gin, aromin määräävät pääasiassa kasvit, kuten sitrushedelmät, angelicajuuri, korianteri tai kuutiopippuri.

Monet nuoremmat giinit luottavat yhä enemmän eksoottisiin kasvitieteellisiin tuotteisiin, kuten Elephant Giniin, joka on maustettu omenalla, afrikkalaisella koirupuulla, baobabin hedelmillä, buchunlehdillä, leijonanhäntällä, kaseksihaukka, paholaisen kynsi ja maustemaustemarjoilla. Toinen hyvä esimerkki on 5 mantereen London Dry Gin, joka perustuu muun muassa australialaiseen eukalyptukseen, amerikkalaiseen kaveriin ja australialaiseen kaktukseen.

Tuotanto London Dry Gin

London Dry Gin -tuotannossa noudatetaan tiukkoja ohjeita. Vain ne, jotka täyttävät nämä, voivat kutsua gininsä "London Dry Gin":

Etyylialkoholin monitislaus, kuten kuivaan tai tislattuun giniin tapahtuu.
Maatalousperäisen etyylialkoholin käyttö
Valmiin ginin alkoholipitoisuuden on oltava vähintään 37,5 tilavuusprosenttia
Kasvitieteelliset tuotteet lisättiin vasta tislauksen alussa
Ei keinotekoisia lisäaineita ja sokeria

Ginin maku voidaan tehdä eri tavoin ja se on valmistajan mieltymysten mukainen. Riippumatta siitä, onko levitystä, perulaatiota tai pilkkomista tärkeätä nimeäessään London Dry Gin.