Gin aus Tirol

Macho Destillerie, Nauders, Tirol, Österreich

London Dry Gin

2020-04-16


London Dry Gin er uden tvivl den mest kendte og mest populære sort gin. Selvom navnet antyder, fremstilles London Dry Gin ikke i London, men har kun sin oprindelse der. Sammenlignet med alle andre gin-sorter er London Dry Gin også den sort, der har de strengeste krav til produktion.

Den største forskel med tør gin er renhedskravet, som er foreskrevet i lov her, så en gin kan kaldes London Dry. Ingen kunstige smagsstoffer må tilsættes under destillationen. Derudover har London Dry Gin næsten altid en meget karakteristisk enebær.

Derudover skal den anvendte ethylalkohol have en landbrugsoprindelse og et rent alkoholindhold på mindst 95%. En anden forskel til den tørre gin er aromaen på gin. Med en London Dry Gin kan botanikerne kun tilsættes indsamlet ved starten af ​​destillationsprocessen, mens de til enhver tid kan tilsættes en Dry Gin.

Smagsprofil af en London Dry Gin

Eksempler på London Dry Gin: Tanqueray, Bombay Sapphire & Elephant Gin

Som med tør gin, spiller einer også en nøglerolle i London tør gin. London Dry Gin får sin karakter fra tilføjelsen af ​​botanik, som kan variere fra frugtagtige citrusfrugter til krydret urter. Hver producent har sin egen opskrift her, hvorfor det er vanskeligt at definere en klassisk smag.

Hvis man ser på klassikere som Bombay Sapphire, Tanqueray eller Gordons Gin, er det hovedsageligt botanik som citrus, angelica rod, koriander eller cubeb pepper, der bestemmer aromaen.

Mange af de yngre gins er i stigende grad afhængige af eksotiske botanik, såsom Elephant Gin, der er blevet smagfuldt med æble, afrikansk malurt, baobab-frugt, buchu-blade, løvehale, cassiabark, djevelens klø og krydderibær. Et andet godt eksempel er de 5 kontinenter London Dry Gin, der er baseret på blandt andet australsk eukalyptus, amerikansk makker og australsk kaktus.

Produktion af London Dry Gin

Produktionen af ​​London Dry Gin er underlagt strenge retningslinjer. Kun dem, der møder disse, kan kalde deres gin en "London Dry Gin":

Flere destillationer af ethylalkoholen, som det er tilfældet med tør eller destilleret gin.
Brug af ethylalkohol af landbrugsoprindelse
Den færdige gin skal have et alkoholindhold på mindst 37,5% alkoholvolumen
Botanik tilføjet først i begyndelsen af ​​destillationen
Ingen kunstige tilsætningsstoffer og sukker

Aromaen på gin kan udføres på forskellige måder og er op til producentens præferencer. Hvorvidt maceration, perculation eller fordøjelse er ikke vigtig for betegnelsen som London Dry Gin.